Και το όνομα αυτής, «Bugonia»: Όλα όσα ξέρουμε για την επόμενη ταινία του Λάνθιμου

Αυτές τις μέρες, ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στο Φεστιβάλ των Καννών με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, «Kinds of Kindness», την Παρασκευή 17 Μαΐου. Παράλληλα με τις καλές κριτικές που διαβάζουμε για αυτή την ταινία (σ.σ. η οποία χαρακτηρίζεται ως μια επιτυχημένη επιστροφή στο σκληροπυρηνικό Greek Weird Wave παρελθόν του Έλληνα auteur, με αφορμή και την εκ νέου συνεργασία του με τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου), βλέπουμε να βγαίνουν στη δημοσιότητα ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το αμέσως επόμενο κινηματογραφικό του πρότζεκτ!

Όπως μεταφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Variety, ο σκηνοθέτης του «Poor Things» θα ενώσει ξανά τις δυνάμεις του με την ιρλανδική εταιρία παραγωγής Element Pictures, σε ένα ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας «Save the Green Planet», το οποίο έχει, πλέον, την ονομασία «Bugonia».

Όπως επιβεβαιώνεται, ο Λάνθιμος θα… συνεχίσει να συνεργάζεται και σε αυτή την ταινία με τη μούσα του, Έμα Στόουν, καθώς η δις βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που έχει παίξει στα «The Favourite» (2018), «Poor Things» (2023) και «Kinds of Kindness», επιλέχθηκε για άλλη μια φορά από τον Έλληνα σκηνοθέτη ως πρωταγωνίστρια, αυτή τη φορά για το «Bugonia». Στο έργο θα πρωταγωνιστήσει, επίσης, ο Τζέσι Πλέμονς («Killers of the Flower Moon», 2023), ο οποίος, μαζί με τη Στόουν, εμφανίζεται και στο «Kinds of Kindness», που θα δούμε από 30 Μαΐου στις ελληνικές αίθουσες.

Όταν με το καλό συμβεί, θα πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά συνεργασία μεταξύ των Λάνθιμου και Στόουν (και μάλιστα σε συνεχόμενο σερί κινηματογραφικών πρότζεκτ).

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η πλοκή του «Bugonia» θα ακολουθεί δύο νεαρούς άνδρες που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίες, οι οποίοι απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρείας (σε αυτό τον ρόλο πιθανότατα θα δούμε τη Στόουν), πεπεισμένοι ότι είναι μια εξωγήινη που αποτελεί μέρος μιας εισβολής με σκοπό την καταστροφή του πλανήτη Γη. Το σενάριο θα υπογράφεται από τον σεναριογράφο των «Succession» και «The Menu», Γουίλ Τρέισι.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, τα γυρίσματα της νέας παραγωγής του Λάνθιμου αναμένεται να ξεκινήσουν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι, ενώ ανάμεσα στους παραγωγούς δεσπόζει και το όνομα του Άρι Άστερ, ενός από τα μεγάλα σύγχρονα σκηνοθετικά ταλέντα στο είδος του τρόμου.

Διαβάστε όσα γράφαμε στις αρχές του έτους για το επόμενο πρότζεκτ του Γιώργου Λάνθιμου!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Και το όνομα αυτής, «Bugonia»: Όλα όσα ξέρουμε για την επόμενη ταινία του Λάνθιμου

Σχολιάστε